Ezért készítsd otthon a kefirt!

kefir4.jpg

 

Mert finom, mert garantáltan tartósítószer mentes, mert nem kell boltba járnod, nem termelsz műanyag szemetet, a gomba szaporodik, tehát ha folyamatosan készíted, akkor mindig lesz gombád.

Különbség a hagyományos és a kaukázusi kefir között?


Ipari méretekben a kefir előállításához a baktériumokon kívül élesztőt is használnak, ami szénsavat termel. Az élő kultúrák nagy részét a hagyományos kefirekben az utóhő-kezelés során elpusztítják. Hőkezelés nélkül a kaukázusi kefir azonban élőflórás, ezért az íze valamivel szénsavasabb, erőteljesebb.
Az eredeti kaukázusi kefir olyan csípős, hogy mi talán meg sem bírnánk inni, mivel őshazájában addig érlelik, ameddig alkoholtartalma 0,2–1,0 százalékosra nő.

(A boltban kapható kefirek egyikének sem magasabb az alkoholkoncentrációja 0,02%-nál.)

kefir5.jpg

A gombából készült krefir a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

  • tökéletesen helyrehozza a szervezet anyagcseréjét
  • megakadályozza a rákos sejtek növekedését
  • az összes allergiás megbetegedést
  • az összes gyomor-bélrendszeri betegségét, többek között a gyomorfekélyt, stb
  • normalizálja a bél mikroflórájának működését

    Gyógyítja:

    • a tüdő megbetegedéseit, a hörgőhurutot, a tüdőgyulladást.
    • a máj, epe és vese összes betegségeit, többek között feloldja a köveket.
    • az összes gyulladásos betegséget, azaz antibiotikus hatása van.
    • a cukorbetegséget, azaz normalizálja a szénhidrátcserét.


    Teljesen megtisztítja a szervezetet a salakanyagoktól, azaz kivonja a szervezetből az anyagcsere termékeit, többek között a koleszterint, a nehézfémek alkotta sókat és az alkohol feldolgozás utáni végtermékeket.

    Fokozza a nemi aktivitást, fiatalítja az egész szervezetet, mivel csökkenti a sejtek öregedését.

    Megemeli a tónust és a szervezet belső tartalékait, javítja az emlékezőtehetséget.

    Kaukázusi országokban miden család maga tenyészti ezt a gombát és ennek eredményeképpen ők az egyik legegészségesebb nép a világon.