Az E-vitamin a bőrödnek is jót tesz majd

olajos_mag.jpgÉs még sok minden más jó hatása is van:

Az E - vitamin  erős antioxidáns hatással bír, elősegíti az idegrendszer és az immunrendszer zavartalan működését.

-Gátolja az érelmeszesedést, csökkenti a szívroham kockázatát.
-A szelénnel szinergista hatású, érdemes együtt fogyasztani őket, mert segítik egymás felszívódását.
-Az E - vitamint más néven tokoferolként ismerjük, és szintén zsírban oldódó vitamin.
-Könnyen oxidálódik, ezért levegőn, vagy napsugárzás hatására könnyen elveszíti kedvező hatását.

Legjobb E - vitamin forrásunk a növényi olajok, búza -és egyéb gabonacsírák, olajos magvak, zöld növények, tengerihal -olaj.

-Az állati eredetű élelmiszerek E - vitamintartalma nagyban függ az állatok takarmányozásától, de a máj és a tojás jelentősebb mennyiséget tartalmaz.