Alkosd meg a saját mantrádat és érd el a céljaidat!  

 

meditation-1384758_1920.jpg

 

Tegnap írtam egy rövid bejegyzést a So purkh mantráról, ITT amely a kapcsolatokban, a szerelmi életedben nyújthat segítséget, a mai bejegyzésem a mantrák hatásáról, általános használatáról szól.

 

Varázsszó, amely köt és old

A mantrák olyan szavak, vagy szótagok, amelyeket azért ismételgetünk, hogy speciális hatást érjünk el velük. Azonban nem csak a már ismert, szent szövegek léteznek, te is megalkothatod a saját mantrádat, és elérheted velük a céljaidat.A mantra szanszkrit eredetű szó, jelentése, szó szerint: A gondolkodás eszköze. A mantrázás szokása azonban Indiában kezdődött, és innen jutott el Tibetbe,Kínába, Japánba. Bár a keletiek szerint csak a szent szövegek hatásosak, -de azok is csak akkor, ha egy hiteles guru adja át,- számos bizonyíték van már arra, hogy akár saját mantrát alkotva, ismételgetve is, jelentős változást érhetsz el az életedben. Szepes Mária szerint: „A mantra olyan varázsszó, olyan varázsige, amely köt és old.” Ezáltal tehát, ha tudatosan alkalmazod, jobbá (is) teheted az életedet, megvalósíthatod az álmaidat.

  A hétköznapokban is használod

 Lehet, hogy nem is gondolnád, de a mindennapokban is használsz mantrát, persze nem tudatosan. A beszédedben is megtalálhatóak a mantrák, és nem csak nálad, mindenkinél. Hiszen azok a szavak, amelyeket sokszor ismételsz, programozásként működnek, beépülnek a tudatalattidba, és alakítják az életedet! Ez igaz a pozitív és a negatív szófordulataidra is. Saját magadon nehezebb ezeket észrevenni, de ha elkezded figyelni az ismerőseid, barátaid megnyilvánulásait, egy idő után rájössz, mik azok a   kifejezések, amelyeket előszeretettel használnak. Kezdd el megfigyelni magadat is, immár tudatosan, és fejezd ki magad úgy, ahogy szeretnéd, hogy néhány hónap múlva alakuljon az életed!

 Legyen pozitív

 Ha a mantrát életed szolgálatába szeretnéd állítani, akkor fontos, hogy pozitívan fogalmazd meg a vágyadat. A NEM szót ne alkalmazd, mert nem érti a tudatalatti, és pont az ellenkezőjét fogja megvalósítani annak, mint amit szeretnél. Tehát a Nem vagyok beteg, helyett, mondd azt pl:,  hogy „Tökéletesen egészséges vagyok.” Nincs már adósságom helyett, mondhatod azt: „Bőségben élek, mindig több pénzem van, mint amit el tudok költeni.” Fontos, hogy mindig jelen időben fogalmazz, úgy mintha a vágyott célod már meglenne. A mantrákat nem csak szóban ismételgetheted, le is írhatod, hiszen, ha leírsz valamit, akkor még erősebb hatást tudsz elérni. Ha még ezt is fokozni akarod, írd fel mantrádat néhány cetlire, hordj egyet a pénztárcádban, otthonodban tedd ki jól látható helyekre, ahol gyakran ránézel.

mandala-1907261_960_720.jpg

 Érzelemmel töltve

 Az érzelem minden technikában kulcsszerepet játszik, miért lenne ez itt másképp? Egyébként ez nem annyira nehéz, mint amennyire elsőnek tűnik, gondolj csak vissza, mekkora érzelmekkel tudsz mesélni egy-egy élményről, legyen ez akár negatív, vagy pozitív esemény. Tedd hát ezt tudatosan, alkosd meg a mantrádat körültekintéssel. Ízlelgesd a pozitív szavakat, milyen érzést keltenek benned? Azt tedd bele a mantrába amelyik a leginkább felemel téged.

 Mennyi ideig?

 A mantrák, pozitív megerősítések nem működnek azonnal. Nem elég egyszer elmondanod, és várnod a csodára. A tapasztalatok szerint az ami ma az életedben jelen van, az elmúlt hat hónap gondolatainak, érzéseinek köszönhető. Tehát, ha elkezded a mantrázást, és kitartó vagy akkor fél év múlva várható a gyökeres változás. Természetesen már korábban is megmutatkoznak majd azok a jelek, amelyek az elmozdulást mutatják, de az igazi eredmény fél év után várható. Ha most azt gondolod, hogy ez sok, akkor gondold végig, hányszor fél évet éltél már úgy le az életedből, hogy csak sodródtál az élettel! Kezdd el már most tudatosan alakítani az életedet, hogy a jövőd olyan legyen, amilyennek szeretnéd! Egyszerre, csak egy mantrát ismételgess, a nap bármely szakában megteheted, ajánlott azonban elalvás előtt is megtenni. Nyolcas szakaszokban, ahányszor csak kedved tartja. Lényeges, hogy hangosan mantrázz, persze ha nap közben eszedbe jut a varázsszöveged, néhányszor elismételheted gondolatban is, hiszen itt különösen igaz az a mondás, hogy „ismétlés a tudás anyja.”