Kezdd te is a napot citromos vízzel!

 lemonade-3571083_960_720.jpgA citromos víz amellett, hogy kiválóan oltja a szomjat, ellátja a szervezetet vitaminokkal ásványi anyagokkal, és nyomelemekkel. Neked is érdemes ezzel a koktéllal kezdeni a napot. Miért? Mert..

 

Felfrissít

 

Kiváló C-vitamin forrás, amely valóságos energiabombaként hat a szervezetre azáltal, hogy friss vért juttat az agyba. Amikor stresszes vagy, legelőször a C-vitamin szinted kezd el zuhanni, ezért érdemes ilyenkor extra adagot bejuttatni belőle a szervezetbe. Egy közepes citrom C-vitamin tartalma 40-50 milligramm. Ezen kívül van benne B-komplex, vitaminok, kalcium, vas, magnézium, kálium és rostok. Erősíti a koncentrációs képességet, és az idegrendszer működését. Már a citrom illata is nyugtató hatással van az idegrendszerre. Frissítő hatása miatt, akár a reggeli kávét is kiválthatod vele.

 Belülről is szépít

 

A citromban lévő antioxidánsok csökkentik az apró ráncokat, javítják a bőr feszességét, fenntartják a bőr selymességét, szembeszállnak a máj és pigmentfoltokkal. Egy cukormentes limonádé frissíti a leheletet, mert megöli a szájban lévő baktériumokat.

lemon-3225459_960_720.jpg

 Segíti az emésztést

 

Meleg vízzel fogyasztva segíti az emésztést, azáltal, hogy a citromban lévő enzimek kapcsolatba lépnek más enzimekkel. Hatékonyan tisztítja a májat, szabályozza a bélműködést, segít feloldani az epe és vese köveket, valamint a kalcium lerakódásokat. Lúgosító hatása van, ezért, ha étkezés előtt iszogatod, fenntartja a szervezetben a megfelelő PH értéket. 

  Hatékony a diétában

 Anyagcsere serkentő és méregtelenítő hatása van. Természetesen egy jelentős túlsúly esetén nem várhatsz csodát pusztán attól, hogy reggelente elkortyolgatod ezt a kellemes italt, de kiegészítésként remek filléres szer. A legújabb kutatások szerint csökkenti az éhségérzetet, a benne lévő pektin rostoknak köszönhetően. Fogyókúrában minden étkezés előtt fogyassz el egy pohárral!

 Hogyan?

 

Egy pohár langyos vízbe csavarj bele egy fél citrom levét, és éhgyomorra idd meg. Egy hónapnál tovább azonban ne fogyaszd, mert károsíthatja a fogzománcot. Ezt szívószál használatával lehet kiküszöbölni, valamint azzal, hogy a citromos víz elfogyasztása után kiöblíted a szádat. Fontos, hogy akinek sok a gyomorsava, az ne igya éhgyomorra a savanykás vizet, valamint tapasztalja ki, hogy hogyan hat rá a fogyasztása.