Bach virágterápia- Rezgőnyár

rezgonyar_bach.jpg A sejtelem virága

 

A Rezgőnyár a "Félelem" csoportjába sorolt virág.

Ajánlható olyan estekben amikor a félelem oka nem körülhatárolható vagyis ismeretlen. Ha valaki megmagyarázhatatlan eredetű dolgoktól retteg. Valamilyen bajsejtelem gyötri, ismeretlen eredetű aggodalom lesz úrrá rajta. Rémálmoktól szenved vagy nem mer elaludni sötétben, ha felriad álmából nehezen tud visszaaludni. Pánikbetegeknek  és különböző fóbiákban szenvedőknek ajánlott. Túlérzékeny emberek számára is segítség lehet, mert ők  könnyen átérzik mások problémáit és azoktól nem tudnak szabadulni.

  A Rezgőnyár típusú emberek közül gyakran kerülnek ki művészek, tanárok vagy lelki betegségekkel foglalkozó szakemberek . Ők alapvetően érzékenyebbek a külső hatásokra, fogékonyabbak mások problémáira, emiatt azonban kiszolgáltatottabbak is. Nekik különösen javasolt ez a virágesszencia, főleg olyan estekben amikor már a egyes tünetek megjelennek.

Negatív állapot fizikai tünetek lehetnek: szívproblémák, izzadás, alvászavar, rémálmok, remegés vagy frontérzékenység.

Pozitív hatása: megerősíti az energetikai rendszert, védelmet és biztonság érzetet ad. Képessé tesz felülemelkedni a bizonytalanságon és összefüggéseiben szemlélni a világot. Tudatosabb gondolkodásra ösztönöz és oldja a tudattalan blokkokat ezáltal csökkenti a balsejtelmeket. Segít megszabadulni az alaptalan félelmektől és oldja az ezzel járó szorongást.