6 dolog, amit biztosan nem tudsz a gránátalmáról

pomegranate-3383814_960_720.jpgA gránátalma egyike a legrégebben termesztett gyümölcsöknek. Finom, és egészségesebb mint hinnéd.

Az örök élet fája

Perzsiából származik, ahol templomkertekbe ültették, az örök élet fájaként, az erő és a legyőzhetetlenség szimbólumaként tartották számon.Az iszlám azt hirdette, hogy fizikai és lelki békét ad, és egy magja a mennyországból származik. Több helyen még ma is az esküvői szertartások része, a boldogságot, gyermekáldást szimbolizálja.

 

600 mag van benne

Legnagyobb ereje a magjában rejlik, állítólag 600 db van a gyümölcs belsejében. Kedvezően hat az egész szervezetedre, támogatja a szíved és az ereid munkáját, hat a gyulladások ellen, csökkenti a vérnyomást és a koleszterin szintet, erősíti az immunrendszered. Ha fogyasztanád legjobb a gyümölcs, amelynek a héján kívül minden részét érdemes megenned. És, hogy mennyit egyél belőle? Amennyit csak tudsz!

Szép és fitt leszel tőle

Évezredes megfigyelés, hogy szebb és egészségesebb lesz az, aki a gránátalmát fogyasztja. Megőrzi a haj és a bőr ragyogását. Ez annak köszönhető, hogy C-vitamin tartalma rendkívül magas. Ezáltal erős csontokat, egészséges kötőszöveteket, és ép fogakat eredményez fogyasztójának, valamint a csontsűrűséget is növeli, megelőzve ezzel a csontritkulást. A B-vitaminok teljes sora, és E-vitamin is bőséggel fellelhető benne. Vastartalma magas, sok ezer éve sikeresen alkalmazzák vashiányos állapot kezelésére.

A depresszió ellenszere

Tartalmaz egy ösztrogénhez hasonló anyagot, amely jelentősen hozzájárul a kellemes lelkiállapothoz. Stimulálja a szerotonin és ösztrogén hormon termelését, természetes módon, ezáltal javítja a kedélyállapotot. Sikeresen alkalmazható depresszió ellen, eredményesen kezelhetők vele a klimax tünetei is.

pomegranate-11871_960_720.jpg

A Candida gyógyítója

Nagyon erős baktérium ellenes tulajdonságokkal bír. Annyira , hogy még a dentális plakkok ellen is kiváló. Természetes módon csökkenti a fogakon a lepedék kialakulását. Kutatók bebizonyították, hogy a gombák és vírusok ellen is védelmet biztosít. Rendszeres fogyasztásával megszüntetheted, vagy elkerülheted a Candida fertőzés kialakulását.

Tumor ellenes hatása kiemelkedő

 Állatokon végzett kísérletek megállapították, hogy a gránátalmában található a legjobb ellagsav, amely a leghatékonyabban képes gátolni a daganatok kialakulását a szervezetben. Az ellagsav úgy váltotta ki a daganatos sejtek elhalását, hogy az ép sejteket nem károsította. A gyümölcsben megtalálható flavonoidok csökkentették a meglévő daganatok méretét is.