Így használd az almaecetet kívül-belül!

almaecet.jpg

 

Légy szép és egészséges!

Gyomor problémákra: egy pohár vízbe egy kávéskanál almaecetet téve, majd kanalanként elfogyasztva. Megszünteti a hányingert, és akkor is hasznos, ha túletted magadat. 

Anyagcsere serkentő, ha egy pohár ásványvízbe teszel, 3 evőkanál almaecetet, és azonnal megiszod.

Méregteleníthetsz is vele, ha reggelente elfogyasztasz az 1 evőkanál ecet, 2 dl víz keveréket.

Frissítéshez: 4 kanál mézhez adj 1 kanál almaecetet, keverj össze és kortyonként fogyaszd el.

Izületi gyulladás esetén:
 3 kiskanál almaecetet keverj össze 1 kanál mézzel egy pohár vízben és napi négy alkalommal fogyassz egy pohárral belőle.

Bőr panaszokra, viszketéskor a fürdővízbe tegyél 2 dl almaecetet.

Segít a fogyásban ha: minden étkezés előtt, és lefekvés előtt egy kávéskanál ecetet 1 dl vízzel hígítva elfogyasztasz. Ha nem bírod meginni, tegyél a keverékbe egy kanál mézet. A hatásosabb eredmény érdekében érdemes diétát is tartani! Ha kitartó vagy, néhány hónap múlva centikkel lehetsz karcsúbb. Hatásmechanizmusa abban rejlik, hogy csökkenti az éhségérzetet, elégeti a zsírt.

Hajápolásra: Mosás és törlés után kend be a hajadat fél pohár almaecet, és két pohár meleg víz keverékével. Rendszeres használat esetén, egészségesen fényes hajkoronád lesz, és a korpától sem kell tartanod.

 Fogápolásra:Ha almaecettel bedörzsölöd fogaidat, eltávolíthatod a foltokat. Aki nem szereti az ízt, öblítsen utána, de le is lehet nyelni, hiszen egészséges.