Te ismered a japán kristályt?

japankr2.jpg

A köztudatban, számtalan esetben összetévesztik a kaukázusi kefirgombával. A kettőnek nincs köze egymáshoz, mivel mind megjelenésükben, mind hatásukban különböznek. A vizes kefir a Lactobacillus brevis, Streptococcus lactis és a Saccharomyces cerevisae szimbiózisa. Más szerzők a Betabacterium vermiforme és Saccharomyces pastorianus fajokat nevezik meg fő alkotóknak, melyek mellett további baktérium és élesztőfajok előfordulhatnak, hiszen vegyes kultúráról van szó. A gomba talán Mexikóból származik, ahol 'tibi' néven a fügekaktusz-félék cukros nedvén él. Amint láthatjuk az eredete sem teljesen tisztázott, de ettől eltekintve igen hatásos ital az életerő szinten tartásához és különböző betegségek megelőzésében, gyógyításában. Aki nem szereti a tejet, annak ajánlható a vízzel készült kefir. Kellemes, a limonádéhoz hasonló ital, és a hatása ugyanolyan kiváló, mint a tejjel készült italnak. Nyáron kitűnő üdítő, frissítő ital is, de ne feledjük: Hideg helyen tároljuk! - mert ha felmelegszik, akkor élvezhetetlen löttyé válik.

Jótékony hatásai:
Különféle idegbetegségek, belső daganatok, hörghurut, érelmeszesedés, szívinfarktus, máj, epe, vesebetegségek, fertőző májgyulladás, gyomor és bélbetegségek, hasmenés, szorulás, vérképzőszervek megbetegedései, kiütések és ekcémák.

Adagolás betegségek szerint: 


idegproblémák: 1 liter naponta,
gyomorfekély: 1 liter naponta /gyógyulási idő: 2 hónap/,
gyomorbetegségek: 1 liter naponta, 
asztma, hörghurut: 1 liter naponta, /asztmánál hosszabb idő/,

vérképző-szervi betegségek: 1 liter, /súlyos esetben 2 liter - 3 hónapig/,
érelmeszesedés: 1 liter normalizálja a testsúlyt és a vérnyomást,
hólyaghurut, vesebaj, epebaj: 1 liter, /2-5 hónap gyógyulási idő/,
kiütések, ekcémák: 1/2 liter naponta külsőleg, beteg felületet bekenjük esténként a kefirrel, ha a kiütés kézen, arcon van, reggel ismételjük meg a kezelést, /gyógyulási idő 2-4 hét/,