A hetedik sík a Theta Healingben

meditation-1384758_1920.jpg

Ha ismered  a Theta Healing technikát, akkor sokszor találkozhattál azzal meghatározással, hogy a Teremtő tere, a Théta tér a hetedik síkon van. De hol is van ez, és hogy jutunk oda? Fontos tudni, hogy aThteta Healing egy meditációs technika, tehát a hetedik sík, nem egy hely, hanem egy állapot. Ezt a Vianna által leírt,  bármelyik  theta könyvben megtalálható meditációval érheted el. Amikor  arra összpontosítasz, hogy eljuss a Teremtő síkjára, akkor oda is érkezel, ha gyakoroltad, akkor nagyon rövid idő alatt. Ha még nem, akkor se csüggedj, némi gyakorlással egyre könnyebben jutsz majd a hetedik síkra.

Mitől különleges, mitől más?

  A theta  egy nagyon mély tudatállapot, ekkor az agyhullámok másodpercenként  4-7 ciklusú frekvenciára lassulnak. Theta állapotban megnyílik a tudatalatti, és hozzáférhetővé válik mindazoknak a hitrendszereknek a sokasága, amelyek alakítják az életünket. Itt, ebben az állapotban, épp azért, mert  a tudatalatti már megnyílt, nagyon gyors változások következhetnek be.  Amellett, hogy itt beleláthatsz azokba az automatikus mintákba,mechanizmusokba, amelyek alapján éled az életedet, egy nagyon kellemes érzés thetában lenni. Tulajdonképpen azt az állapotot nevezzük a hetedik síknak, amikor kapcsolódtunk a Teremtőhőz, benne vagyunk a theta állapotban.Itt nincs, idő, és tér, semleges energiával találkozhatunk, és itt minden álmunk, vágyunk megvalósulhat, a Teremtő (energia) által, legjobb úton, módon, nyertes-nyertes pozícióban.

Ha kicsit elméletiek akarunk lenni, akkor nézzük meg, Vianna mit mond erről, A Létezés hét síkja című könyvében.

" Úgy vélem, a létezésnek hét síkja van. Ez magában foglalja a kozmosznak az emberi szem számára látható és láthatatlan erőit is, amelyek meghatározzák az univerzum különböző dimenzióit."

Vianna a hetedik síkról: 

" Ez a Mindenség Teremtőjének síkja. Annak az energiának, amely a világ minden dolgának, és lényének teremtéséhez szükséges. Ezen a síkon  jutunk arra a felfedezésre, hogy mi is a Mindenség, és Isten részei vagyunk..... Ez az az energia, amely megalkotja a kvarkokat, amelyekből létrejönnek a protonok, a neutronok és elektronok, és az atommagok."