5 dolog, amivel szabotálod, hogy bőség áramoljon az életedbe  

bills-496229_1920.jpg

 A bőség megteremtéséhez már rengeteg technika rendelkezésre áll. De mi van akkor, ha úgy érzed, mégsem működik. Akkor mélyebbre kell ásnod önmagadban. Meg kell vizsgálnod belső világodat. Ezekből a lehetséges gátló meggyőződésekből mutatunk be néhányat.

 Nem hoztad meg a döntést

 Azt az igazi döntést, amely, ha megvan, akkor repít a célod felé bármi legyen is az. Azt az igazi döntést, amely minden akadályon átsegít. Ennek több oka lehet. Az egyik, hogy nem akarod tényleg igazán, szívből, mert akkor megváltozna az életed, és megriaszt az ismeretlen. A másik, hogy nem vagy eléggé kitartó, nem döntesz elégszer. Vannak olyan célok, amelyekhez egy döntés is elég, de vannak olyanok, amelyekhez több kitartás kell. Például az első akadálynál, nem feladod, hanem eldöntöd, hogy mész tovább, és nem veszed le a szemed a célról.

 Irigykedsz

 Az irigység egy negatív energia, éppen ezért ez még több negatív energiát teremt, és kedvezőtlen történéseket hoz az életedbe. Lehet, hogy úgy érzed, hogy te is dolgozol, teszel annyit, mint bárki, akire sóvárogva tekintesz, és úgy gondolod neked is járna annyi jó, mint másnak. Ne haragudj rá, ne irigyeld, örülj a sikerének, kívánj neki minél több jót, hisz amit másnak kívánsz, az visszatér hozzád.

 Nem érzed magad méltónak rá

 

Talán kijelenthető, hogy a legtöbb ember azért nem éri el a célját, bármi legyen is az, mert úgy érzi, nem érdemli meg, hogy megkapja azt. A pénzzel és a bőséggel kapcsolatban van talán a legtöbb korlátozás, amely egyáltalán nem biztos, hogy hozzád tartozik.  Emlékszel még arra a mondásra, hogy a munka nemesít, arra, hogy aki nem dolgozik, ne is egyék? Ilyen és hasonló mélyen ültetett gondolatok izmosították meg az érdemtelenség érzését benned. Illetve érezhetsz még olyat is, ha éppen jobban megy a sorod, mint a környezetednek, hogy te ezt a jót nem érdemled meg, hiszen a többieknek kevesebb jut. Gondolj arra ilyenkor, hogy minél többed van, annál többet tudsz adni, annál inkább hozzájárulás lehetsz a világnak.

 Bekapcsolódsz a nagy átlagba

 Mármint a  gondolkodás szintjén. Történt már veled olyan, hogy találkoztál valakivel, aki elkezdett panaszkodni, és te helyeselve kapcsolódtál a beszélgetésbe? Akkor máris valósággá tetted azt amiről éppen szó volt. Elhiszed, hogy válság van, hogy nincs pénzük az embereknek, elhiszed, hogy félned kell a jövőtől? Azonosulsz a társadalom általános rezgésével? Ha most a válaszod igen, az nem baj, mert legalább tudod hol tartasz. Eldöntheted, hogy maradsz e ebben, vagy hozol egy másik  döntést arról, hogy te a bőséget és a jólétet választod.

 Nem értékeled amid van

Van, amikor azt gondolhatod, hogy mi a fenét értékelj abban, amid éppen van, hisz ez jóval kevesebb annál mint amit szeretnél. Mégis kezd el számba venni a javaidat, az áldásokat az életedben, hiszen mindig abból fogsz többet kapni, amire éppen fókuszált figyelmedet fordítod, tehát már csak ezért is érdemes a pozitív aspektusokra koncentrálni. Ha ezt megtanulod, akkor fokozatosan felébred majd benned a szeretet érzése, minden iránt, ami körülvesz, így a pénz és a bőség iránt is. Amit szeretsz, az téged is szeret, amit utálsz, az téged is utál. Gondold át, milyen jelzőkkel illetik még ma is a pénzt. Pedig az is csak egy energia.  Légy ezért hálás mindenért, engedd be a szívedbe, az életedbe a szeretetet. Minél több ez a szeretet, annál jobb és minőségibb lesz az életed.