Illóolajok a szakrális csakra harmonizálására

251024264_625528625248710_2483319666804072555_n.jpg

A szakrális csakra  vagy szex csakra  irányítja viselkedésünket kapcsolatainkban, és a nemi életünkben. Felelős az emberi szexualitás örömeiért és problémáiért. A kreativitás csakrája is.  Fontos, hogy ez az energiaközpont a félelmeket, az önbizalom hiányt, a bizonytalan érzéseket is magába tudja gyűjteni. Nem megfelelő működés esetén bélgörcsök, felfúvódás, gombás fertőzés, hajhullás, hereproblémák, méhproblémák, petefészek-ciszta, impotencia, prosztata megbetegedések, mellbetegségek, étkezési zavarok, kóros elhízás, valamint orgazmusproblémák alakulhatnak ki.

 Az illóolajok ennek a csakrának a kiegyensúlyozására is tudnak megoldást adni. Nagyon könnyen, beépítened a mindennapokba, hiszen csak be kell szippantanod a kellemes illatokat. Már pár perc alatt érezheted a hatást! Ha szeretnéd, párologtathatod is, hogy így megerősítsd a szakrális csakrád. Vehetsz fürdőt, vagy használhatod testápolóba keverve! Érdemes tudni, hogy egy olaj több csakrára is képes hatni, ezért ne lepődj meg, ha olyan esszenciális olaj is szerepel a listában, amit a gyökércsakra erősítésére is felhasználhatsz.

 

Boróka

A Boróka, a gyökér csakra mellett a szakrális csakra erősítésére is kiváló, hiszen bátorít arra, hogy szembe tudjunk nézni a félelmeinkkel, és el tudjuk engedni azokat. Erőt ad a változtatáshoz. Biztonságérzetet, védelmet, öntudatosságot biztosít.

 

Fekete bors

 A Feketebors olaja megadja az erőt ahhoz, hogy túljussunk a kihívásokon, azokon a problémákon, amelyeket magunkban hordozunk. Szintén tisztítja a gyökércsakrát, és a szakrális csakrát is.

 249504258_907257993329270_7448413158798530627_n.jpg

Ilang-ilang

Ez az olaj a szívet nagyon  erősíti, összekapcsol a belső gyermekkel, és visszaállítja a gyermeki ártatlanságot. Nagyon hatékonyan tudja segíteni a múltbéli traumák elengedését.

Jázmin

Egészséges szexualitásra ösztönöz, ha elhalványult a szenvedély, azt képes újra felébreszteni. Pozitív tapasztalatokat hozhat az intim kapcsolatokban. Segít megtanulni, hogyan tiszteljük magunkat és másokat ,azáltal, hogy támogatja a múltbéli traumák elengedését.

 

Narancs

A bőség olajának is nevezik,  kreativitást,  pozitív hangulatot teremt. Megtanítja mi is a Bőség valós jelentése. Segít elengedni a szűkös gondolkodás minden formáját, mint a  félelmet, merevséget, idegességet, munkamániát, humortalanságot.

Fahéj

Ez az olaj segít a szexuális problémák begyógyításában. Felszínre hozza az elfojtott szexuális energiákat, támogatja az önelfogadást testi szinten. Erősíti az őszinte szeretetteljes kapcsolatokat. Létrehozza a szexuális harmóniát.

Pacsuli

A Pacsuli, a gyökér csakra mellett a szakrális csakrát is erősíti, hiszen segít az önbizalom érzésének megtapasztalásában, a béke és az öröm megélésében.

 

Szegfűszeg

Abban támogat, hogy el tudjuk engedni az áldozat szerepet. Erőt ad, hogy kiálljunk magunkért, és képesek legyünk meghozni saját döntéseinket. Képessé tesz a NEM-et mondásra, a határok meghúzására.

Muszka Evelin