Gyógyulj a virágok erejével!

A Bach-virágterápia módszert dr. Edward Bach az 1930-as években dolgozta ki.Észrevette, hogy bizonyos növények rezgése megfelel adott lelki problémáknak.Ezeknek a gyógyító erejű növényeknek az energiáját megfelelő módszerrel kinyerve a lélekre ható, tehát nem hatóanyag elvű gyógyszer nyerhető.Edward Bach is homeopata orvosként kezdte pályafutását. Módszerének lényege a homeopátia magasabb rezgésre való felemelése és lényeges leegyszerűsítése.Míg a homeopátia, szinte végtelen számú szerrel dolgozik, addig a Bach virágterápia 38 archetipikus, vagyis ősi lelki problémára kínál gyógyírt. Ebből a 38 lelki típusból kell kiválasztanunk a számunkra szükséges elixírt.

bach1.jpg

 kisezerjófű, kékgyökér,cseresznyeszilva,vadgesztenyerügy

Bach virágterápiás gyógyszereket kiválasztva - Egyszerre több szert is kiválasztunk egy kezelés alkalmával.

„Gyógyítsd Tenmagad" - „Ismerd meg Önmagad"

Ez az idézet volt Edward Bach mottója. 

Edward Bach víziója az volt, hogy a Bach virágesszenciák legyenek ott minden család szekrényében, mivel a konkrétan megfogalmazott érzelmi reakciókon keresztül egy hétköznapi ember is ki tudja választani, hogy családtagjainak,barátainak milyen szerre van szüksége.

bach2.jpg

katángkóró, iszalag, vadalma, szilfa

A Bach-virágterápia fő jellemzői

• A Bach-virágterápia rendszerében 38 virágeszencia található, melyek mindegyike egy-egy kedélyállapothoz társítható. A szerek kiválasztásához az egyén lelki/érzelmi állapotát kell meghatározni.

• Az ember nemcsak test és lélek, mindenképpen rendelkezik egy transzcendentális résszel is. A betegség a test-lélek-szellem hármassága közötti harmónia megbomlásából származik, ezért a gyógyulás lehetősége ennek a harmóniának a helyreállításával történhet, amely minden ember számára elérhető, hiszen önmagában hordozza annak lehetőségét.

bach_3.jpg

Tárnics, Sülzanót, Hangafű, Magyal

• A 38 eszencia viszonylag könnyen átlátható.

• Hatásmechanizmusát tekintve a homeopátiával rokon jellegű, azonban a testi tünetek helyett csak az aktuális lelkiállapotot veszi figyelembe. A gyógyítás nem a testi tünetekre irányul, sokkal inkább az emberi lélek "diszharmonikus" vagy negatív állapotaira.

 bach4.jpg

Jerikói lonc, Gyertyán, Nebáncsvirág, Vörösfenyő

Előképzettség nélkül is alkalmazható gyógymód, amely közvetlenül az ember energiarendszerére hat, nem pedig a fizikai testre. A Bach-virágterápia széles körben elterjedt, így egyre több család otthonában is megtalálható.

• dr. Edward Bach a Bach-virágterápia rendszerén belül csak vadon élő növények virágait használta fel az eszenciák készítésére. A virágeszenciák oldat formájában kerülnek forgalomba, de esetenként találunk a homeopátiában ismert globulusok alakjában is.

bach5.jpg

Bohócvirág, Vadrepce, Tölgyfa, Olajfa