Így készíts otthon kefirt!

kefir4.jpg

A gomba fehér színű, először 5*4 mm, majd a növekedési idő végén 40*50 mm átmérőjű lesz.
Egy -két teáskanál gombát önts le 2,5 dl szoba hőmérsékletű tejjel(legjobb a házi tej) és hagyd állni 24 órán keresztül. Ezt naponta egyszer kell elvégezni, mindig ugyanabban az időben, ha lehet este és tárold szoba hőmérsékleten.
Az így kiöntött tej tökéletesen megsavanyodik 16-20 óra alatt. A tökéletes megsavanyodás jele, hogy egy sűrű réteg, amelyben a gomba található, válik ki a tej felszínén és elválik a megsavanyodott tejtől.


Ezt szűrd le egy üvegedénybe egy műanyag szűrőn keresztül, melynek lyukai nem nagyobbak 2-3 mm-nél. A szűrés után a gombát hideg vízsugárral mosd le!. Ezután a gombát tedd vissza a kimosott üvegbe, majd ismét önts rá tejet tejjel.

Ha a gombát nem tisztítod meg minden nap, és nem öntöd le tejjel, akkor nem fog szaporodni és barna színűre változik, elveszti gyógyhatását és el is pusztulhat.Az egészséges gomba fehér színű, mint a tej vagy a túró.  Egy éves kúra után a szervezet tökéletesen egészségessé válik.
Súlyos betegség esetén,  a kúra tartalma alatt szigorúan tilos az alkoholfogyasztás! Korlátozandó a sós és az erősen fűszeres, csípős ételek fogyasztása.

A szervezet reagálása 


Az első 10-14 nap alatt rendkívüli módon fokozódik a gyomor aktivitása, amely különösen erős gázképződésekben nyilvánul meg. Néha gyakoribb és híg lesz a széklet, de semmi esetre sem szabad abbahagyni a kefir ivását .Akiknek máj vagy veseproblémáik vannak, kellemetlen érzés alakulhat ki ezen a tájékon. 10-12 nap múlva a szervezet viharos reakciója csökken, a széklet normálissá válik és egy egész állapotra kiterjedő javulás következik be. Megemelkedik a tónus és férfiaknál fokozódik a nemi aktivitás.

Használhatod arcod és kezed bedörzsölésére, mivel akadályozza a ráncok kezdődését, lassítja a bőr öregedését és csökkenti a fáradtságot.

kefir5.jpg
Csökkenti az ízületi gyulladás és a reuma okozta fájdalmakat. A fájó testrészeket kell bekenni naponta 6-8 alakalommal.Bármilyen sérülés, seb begyógyul, ha a kefirrel átitatott kötést ráhelyezed a sebre..
Ne felejtsd el, hogy a gombát gondozni kell! Ugyanúgy kell bánni vele, mint egy kis élőlénnyel.  A felesleges gombákat add tovább!

A kefirgombát fénynek kitett és hideg helyen nem szabad tartani. A gombáról leszűrt kefirt már nyugodtan tarthatod hűtőszekrényben a felhasználásig. 20 fok felett a gombák gyorsabban dolgoznak, alacsonyabb hőmérsékleten lassabban. A gomba 3-4 héten belül kétszeresére szaporodik. Akkor meg lehet osztani, és egy részét tovább lehet adni.  A kefirt naponta kell fogyasztani, lehetőleg állandó időpontban, akár önálló ételként is. Megakadályozza a testben visszamaradt anyagok rothadását. Kedvezően befolyásolja a betegségből lábadozó állapotát. Komolyabb megbetegedéseknél naponta legalább 1 litert kell inni. A kefir nem gyógyszer, hanem élelmiszer . Fel lehet használni tejföl helyett saláták, szószok ízesítésénél.

A kefir kedvezően befolyásolja a következő betegségek gyógyulását:

Vérszegénység: Egy liter naponta. Felnőtteknél normális vérkép keletkezik.

Kiütés, ekcéma: Fél liter naponta. A kiütéses helyet naponta néhányszor kefirrel be kell dörzsölni, és meg kell szárítani. Éjszakára is hagyjuk rajta. 14 nap után a súlyos ekcémák gyógyulni kezdenek.

Vérnyomás: Fél liter naponta. Rendben tartja a vérnyomást, és normalizálja a testsúlyt.

Magas vérnyomás: Egy liter naponta, két hónap után a vérnyomás normális lesz.

Hólyaghurut: Egy liter naponta a szükséges ideig.

Székrekedés: Egy liter 12 órás kefir naponta. A széklet normalizálódása után már 24 órás kefirt kell inni.

Hasmenés: Egy liter 36 órás kefirt naponta. A széklet normalizálódása után már 24 órás kefirt kell inni.
A kefir gyógyítólag hat még a következő betegségekre:

  • az emésztőszervek hurutja
  • gyomorégés
  • ütőér csomósodás
  • epe panaszok