Használj ásványokat a sikeredért!

lapis-lazuli-797417_1920.jpg

Egy kis elmélet

Az ásványok amellett, hogy szépek, segíthetnek életed alakításában. A Földön minden energia a fényből származik, mindennek saját rezgése van, és bár a kristályoknak alacsonyabb a rezgésük, mint az élőlényeknek, emberre gyakorolt hatásuk jelentős. Már az ókorban is tudtak az ásványok gyógyító erejéről, Rómában és Indiában, pedig különös figyelmet fordítottak a drágakövek viselésére talizmánok formájában. A maják és az indiánok betegségek diagnosztizálására használták e nemes köveket. Érdekesség, hogy néhány mexikói indián törzs úgy hitte, hogy a halál után a lélek egy kristályba kerül. A későbbiekben, aki ezt megtalálja, az felhasználhatja gyógyító erejét. De nem csak a múltban, a jelenben is számos formája létezik a kristályok felhasználásának, mint például az ultrahang készülékekben, mikro-sebészetben, számítógépek chipjében. Sok ásványt ismerünk, én most a teljesség igénye nélkül négyet mutatok be hogy segítségükkel, valóban szerencséd legyen.

Szerencsét hozó ásványok

Az zöld árnyalataiban pompázó aventurin szerencsét hoz, a szerelemben és a játékban egyaránt, nem véletlenül népszerű már régóta a szerencsejátékosok körében.

A rodokrozit minden múltbéli fájdalmas emléket átalakít szeretetté, támogat a megbocsátásban. Ha ezt a követ viseled, napjaid tele lesznek örömmel, mert segítségével el tudod engedni a régi  gondolati mintákat. Mivel rózsaszín, a színe miatt a szerelmesek köve is.

A citrin amelynek színe a világos sárgától a sötét aranysárgáig terjed, az életöröm és az optimizmus kristálya. Elnyeli a negatív energiákat, ezért fokozottan védi a környezetet. Viselése bőséget és gazdagságot hoz életedbe. A napfonat csakrára  és  a  torok csakrára  van  hatással. A citrin az önfegyelem fejlesztését is támogatja. Erős stressz és félelemoldó. Örömmel, boldogsággal tölt fel ,energizál, megszünteti a negatív jellemvonásokat. Ez az a kő, amelyet soha nem kell tisztítani.

A tigrisszem  sárgásbarna és aranybarna. Szintén szerencsét és bőséget teremt. De a védelem  és  egyensúly  köve  is,  mert, ahogy a citrin is, ez is harmonizálja  a napfonat csakrát. Viselése megszünteti az önértékelési zavarokat, gátlásokat, bizonytalanságot.  Segít, hogy megtaláld azt a munkahelyet, ahol jól érzed magad, és kibontakoztathatod kreativitásodat.

citrin.jpg

Használatuk

Az ásványokat hordhatod ékszerként, marokkőként. Első használat előtt energetikailag tisztítsd meg őket, a következő módon:Legegyszerűbb, hogy a tisztítandó ásványt körülbelül  10 percre folyó víz alá teszed, majd 2-3 órára kirakod a napra. Másik elterjedt mód a sóval való tisztítás. Önts tiszta sót egy tányérba, tedd bele  az ásványt, és egy napig hagyd benne. A sót ezután öntsd ki,ne használd  fel másra, mert magába szívott minden negatív energiát.