A helyes arcápolási rutin lépései

woman-gcadb426c9_1920.jpg

Biztos vagyok benne, hogy te is naponta használsz arcápolási termékeket. De vajon helyesen teszed e? Megmutatom, hogyan csináld profin.

 

 Radírozás

 

Az arc radírozásáról sokan elfelejtkeznek, pedig nagyon fontos lépés, hiszen ezáltal távolítod el az elhalt hámsejteket és nyitod meg az utat annak, hogy a krémekben lévő hatóanyagok valóban felszívódjanak. Illetve ezzel a technikával felgyorsítod a sejt megújulás természetes folyamatát. Általában hetente 1-2 alkalommal érdemes beépíteni az arcápolási szertartásodba, gyakrabban azért nem tanácsos, mert kiszárítod az arcbőrt. Ha éppen nincs otthon radírod, készíthetsz házilag is, például egy evőkanál mézet, keverj össze 1 teáskanál olíva olajjal  és 1,5 evőkanál kávézaccal. Addig keverd, míg kenhető masszát nem kapsz, majd használd fel.

   

Tisztítás

 

Ez már a napi rutin része kell, hogy legyen. Reggel azért kell megtenni, mert az alvás ideje alatt, is nyomódnak ki a szervezetedből a méreganyagok, és azok megjelennek a bőrödön. Este pedig az egész napi port, a levegőben lévő szennyeződéseket tisztítod le egy bőrtípusnak megfelelő arctisztító tejjel, vagy géllel. Az arctisztító tej a smink eltávolítására is alkalmas. Teheted vattára, hogy azzal végigtöröld az arcodat, de úgy is használhatod, hogy a kezedbe tett az arctisztítót, felkened, majd vattával vagy puha kendővel letörlöd. Az utóbbinak annyi az előnye, hogy nem dobsz ki feleslegesen a vattába beszívódott anyagot, így a pénztárcádat is kíméled.

 

  Tonizálás

Ezzel a lépéssel  az esetleges sminkmaradványokat még leszeded , valamit felkészíted az arcbőrt a nappali és éjszakai krémek hatóanyagainak befogadására azzal, hogy a tonik összehúzza a pórusokat.

  

 Hidratálás

A legutolsó lépés a bőr megfelelő hidratálása, amellyel bejuttatod a  hatóanyagokat a bőrbe, valamint vízhiányos bőr esetén csökkented a vízhiányt. Ez fiatal korban még nem probléma, de a kor előrehaladtával csökken a szervezet víztartalma, és ahhoz, hogy ne öregedj, ezt pótolni kell. A szervezet, és a bőr hidratáltságát azzal is növelheted, ha sok vizet iszol. Tehát a legutolsó lépés, hogy felkensz egy hidratáló krémet. Fontos, hogy ilyenkor használd a szemkörnyék ápoló termékeket, mert az itt lévő bőrfelület vékonyabb mint az arc többi részén, és itt jelennek meg először az öregedés jelei