Mi is a VAN tere?

away-3408119_340.jpg

A Theta Healing a Hetedik síkon, a VAN terében dolgozik, de mit is jelent ez? Vianna azt mondja, hogy, ha kapcsolódsz a Teremtőhöz, akkor abban a térben vagy, amit a VAN terének hívnak, ahol minden, akár azonnal is megvalósulhat. Mert ha valóban itt vagy akkor nem a hiány teréből teremtesz. Ahogy a legtöbb spirituális tanítás tartja abból kapsz többet, amire fókuszálsz, legyen ez akár pozitív vagy negatív. Tehát, ha a VAN terében vagy, akkor abból kapsz többet, ha a hiány terében, akkor meg abból. Talán már kezded érteni te is, miért van az, hogy nem mindig sikerül megvalósítani a céljaidat. 

Nézzük, hát meg, hogyan lehet lefordítani a VAN és a hiánytudatosságot hétköznapi nyelvre, hogy talán te is jobban megértsd, és sikeresebbé válj az életedben. Ha jártas vagy a Hicks-házaspár által közvetített tanítások alkalmazásában, akkor nem lesz meglepő számodra amit olvasni fogsz, mert ők is ugyanezt mondják, csak más szavakkal.

Honnan veszed a referencia pontjaidat bármihez az életben? Szerintem nem kell sokáig gondolkodnod, hogy megleld a választ, de segítek. A múltból, a tapasztalatokból, adott esetben másolt mintákból. Amire persze mondhatod azt, hogy ez a természetes, de gondolj csak bele, ha mindig csak egy útvonalon tartasz a munkába, akkor mindig csak azokra a helyekre fogsz eljutni, amelyek éppen útba esnek. Ha új utakat szeretnél, akkor új irányt kell választanod, és hátra kell hagynod a régit. Így működik ez a teremtésben is. Ha valami mást szeretnél az életedben mint ami eddig volt, akkor hátra kell hagynod a megszokott, biztonságos, következtetésre alapuló gondolkodást. Ki kell lépned abból az energiából, amiben eddig voltál, és egy teljesen új energiába kell lépned, abba az energiába, ami a vágyad tárgya. Ha abban az energiában lennél, akkor már nem vágynál arra a valamire, hanem a tiéd lenne.

Tehát, ha példának okáért szeretnél egy autót, mert eddig még nem volt, akkor ne úgy állj hozzá, hogy van X ft fizetésed, és ebből kiszámolod, hogy talán 5 év alatt vehetsz egyet, vagy rosszabb esetben az eddig sem volt ezután sem lesz érzéssel, mert ezzel a hiány  terébe kerülsz, és felhasználtad a múlt tapasztalatait, következtetéseit is ahhoz, hogy tudd mi a realitás. (De mi is valójában a realitás?) Azonban, mi van akkor, ha fizetés emelést kapsz, jobb munkát, vagy valaki egyszerűen csak neked ajándékoz egy autót? Ha ez az eddigi tapasztalataidban nem volt benne, akkor csak abból tudsz működni, amit ismersz, az pedig oda vezetett, hogy most nincs autód.(Tehát hiány térben vagy, mert hiányod van az autóból) Ha nem engedsz teret az új lehetőségeknek, akkor a megszokott úton nem is lesz, hisz eddig sem lett!  Minden tanítás azt mondja, a hogyan, nem  a te dolgod! Csak tudd, hogy mire vágysz, és gondolj arra, hogy az már a tiéd. 

 Ne a múltból teremts! Képzeld azt, mintha letörölnél egy táblát, és új dolgokat írnál rá.  Nem másolod fel amit letöröltél, ugye? Ezzel nem azt mondom, hogy tagadd meg a múltat, csak azt, hogy ne cipeld magaddal, ne működj általa! A múltat azért hívják múltnak, mert már elmúlt. Lezárult, zárd le te is, és nézz úgy az életedre mintha valóban új esélyt kapnál minden pillanatban. Mert új esélyt kapsz, ha ezt megérted, akkor azt is érteni fogod, miért írtam ezt.

Ha ezt az energiát hozod be az életedbe, ha ki tudod zárni a régi élmények, tapasztalatok hatását, ha nem következtetsz, hanem céltudatosan a célodra fókuszálsz, akkor bekerülsz abba a tudatosságba, ahol bármilyen célodat, vágyadat akár azonnal is megvalósíthatod.