RITMUS tanfolyamon voltam

thetaritmus_oklevel.jpg

Bő 3 hete, február 8.-án végeztem el a Theta Healing RITMUS a tökéletes súlyért tanfolyamot Budapesten Nagy Orsinál. Mit írhatnék? Csodálatos volt, és nagyon sokat adott. Egy új látásmóddal ismertetett meg, ami könnyebbé és hatékonyabbá teszi a Theta munkát. Vianna ezt a tanfolyamot a testünkkel való kapcsolatunk harmonizálása érdekében alkotta meg. Azért, hogy megtanuljuk, elfogadni, szeretni önmagunkat, és az önmunka által a kívánt irányba formálni a testünket. Az önmunka fő pillére a hitrendszerek feltérképezése, amelyek eddig alakították az életünket, formálták a testünket, a külvilághoz való viszonyulásunkat. Mert a hitrendszereink alapján működünk. Amit hiszünk magunkról, arról, hogy milyenek vagyunk, hogy nézünk ki, mi az ami számunkra lehetséges, vagy éppen lehetetlen, olyan az életünk. Nincs ez másképp a testünkkel sem. Ha elhisszük, hogy vékonyak, vagy teltebbek vagyunk akkor olyanok is leszünk. Ha ezeket a hitrendszereket kicseréljük, akkor elindul a változás.Nagyon sok jó módszer van a  hitrendszerek, korlátozó hiedelmek elengedésére, én a Theta Healinget képviselem.

Honnan erednek a hitrendszereink?

Nagyon sok a gyerekkorunkból, a szüleink rokonaink mintáiból. Itt el is érkeztünk egy fontos ponthoz. Sok olyan mintánk van, amit hozunk magunkkal akár generációkon át. Miért? Mert akkor abban az időben, abban a helyzetben,  biztonságos volt egy ősünk számára egy adott  mintát követni. Lehet, hogy ez tartotta életben. De ma már nem biztos, hogy ez szükséges. Megfigyeltem, hogy az idős emberek a környezetemben nagyon nehezen selejteznek, jó lesz az még valamire felkiáltással. Ők átélték a háborút, amikor szegénység volt, amikor éveket kellett várni egy gépkocsira például, de ma már bármikor bárkinek, bármi elérhető, tehát ez a minta, hogy mindent meg kell tartani nem állja meg a helyét.

Ugyanez a helyzet a testsúllyal, az étkezéssel is. Valaki nem azért lesz elhízott, mert a családja is az, hanem mert ugyanazt az étkezési szokást követi minőségben és mennyiségben, mint a család. Nem a genetika, hanem a MINTA az, ami nem engedi a változást.  Ez a minta jelenti a biztonságot, lévén nem ismerünk mást, és a változástól az ismeretlentől való félelem visszanyom a megszokott, de biztonságos állapotba. Ha ezen a vonalon nézzük a generációs mintákat, akkor szüleink, nagyszüleink még talán éheztek is, tehát a szervezetük , az elméjük, a lelkük megtanulta, hogy amíg van enni kell, mert lehet, hogy holnap nem lesz. Ma már ez is idejét múlt hál istennek, de addig amíg nem kapcsolódunk le ezekről a hitrendszerekről, amik a tudatalattiban vannak, és irányítanak bennünket, addig a változás nehéz, és átmeneti lesz. Arról nem is szólva, hogy míg elődeink kemény fizikai munkát végzetek, kertet műveltek, gyalog jártak, addig a ma embere már más életet él.

Ezen túl léteznek még társadalmi csoport tudatosságok is, amelyeket szintén jó magunk mögött hagyni.Természetesen nem csak a belső, a külső világban is tenni kell a változásért, tehát mozogni, másképp táplálkozni, vitaminokat ásványi anyagokat fogyasztani. A cselekvés nagyon fontos! Bármilyen technikát használsz nem tudod megúszni, hiszen ez egy fizikai világ.

Ha elolvasod a RITMUS könyvet, mindezeket megtalálod benne, hitrendszerekkel, tesztelésekkel. Ahogy említettem, sokat adott a tanfolyam, mert a RITMUS nem csak a testsúlyról, a testképről szól, hanem, rólad, az életedről, a saját ritmusodról (is).