Bodza a tányéron-rántott bodzavirág :)

bodza.jpg

Ínyencség  az étkezőasztalon

 

A  rántott bodzavirág sokak kedvence. A virágokat mosd meg, csepegtesd le, majd forgasd palacsintatésztába, és süsd ki.  Készíthetsz belőle szörpöt, mézet, limonádét, alkoholos italt, és a már említett lekvárt is. Ha a bogyókat dolgozod fel, figyelj oda, hogy azok teljesen érettek  legyenek, és magozd is ki, mert a bodza magja enyhén mérgező. A fekete bodzát gyakran összekeverik a földi illetve a fürtös bodzával, amely gyógyászati célokra nem alkalmazható. A földi bodza szaga kellemetlen, és nem hoz fás hajtásokat, míg a fürtös bodzát a fekete bodzától a termés színe különbözteti meg. A fekete bodza bogyója fekete, a fürtös bodzáé vörös. Próbáld ki!