5 tipp, hogy jól érezd magad!

happiness-824419_1920.jpg
Légy boldog!

Döntsd el!

A legelső lépés ahhoz, hogy boldog légy az, hogy eldöntöd, hogy az leszel. Ez a döntés lényegesen megkönnyíti majd a boldogsághoz vezető utat. Ha ezt megteszed, akkor mindenben a jót fogod, majd keresni, míg ha nem döntöd el tudatosan, hogy boldog leszel, akkor bármi lehet az életedben, mindig lesz egy hiányérzeted. A boldogság itt van, most van, nem akkor leszel majd boldog, ha ezt vagy azt a célodat eléred, mert a sikerek csak egy darabig okoznak kielégülést a lelkednek. Aztán megint üresnek fogod érezni magad. De hogyan légy boldog éppen most? Úgy, hogy....

Értékeled amid van!

Értékelj mindent, légy hálás mindenért, amid már van, még akkor is, ha a mostani helyzet messze elmarad attól amit szeretnél. Biztos, hogy van valami az életedben, amiért hálás lehetsz. Az a jó, hogy ez egy öngerjesztő folyamat, mert ha így teszel, egyre több olyan dolgot fogsz észrevenni, amiért hálás lehetsz, és mivel az érzéseid nagy része idővel pozitívvá válik, egyre több olyan dolgot fogsz bevonzani az életedbe ami örömet okoz. Minél hálásabb vagy, annál inkább elönt majd a boldogság érzése. Ha most nagyon nehéz helyzetben vagy, akkor is keress valami hálára érdemes dolgot, mert ahol most vagy, azt az eddigi érzéseid, mentalitásod hozta létre. Ha ezen változtatsz, lehet, hogy nem azonnal, de változni kezd majd az életed. Ha pedig tudatos maradsz, többet nem kell kilátástalan helyzeteket átélned.

Gondolkodj pozitívan!

Talán ez a legelcsépeltebb mondat az életmód tanácsadó előadásokban. Ennek ellenére sokan nem mérik fel, hogy ez mennyire fontos, és mennyire megváltoztathatja az életedet. A gondolatok dolgokká válnak, és a gondolatok érzéseket generálnak. Tehát a jó gondolatok jó érzést, boldogságot teremtenek, míg a negatív gondolatok rossz érzést, hosszú távon boldogtalanságot teremtenek. Ezt lehet, hogy már te is tudod, és talán azt hiszed, hogy pozitív vagy. Tégy egy próbát! Egy nap írd le a gondolataidat. Meg fogod látni, hogy még mindig sok az olyan negatív gondolat, amelyet észre sem veszel. Ha beszélgetsz valakivel, és panaszkodik, nagyon könnyű, már csak együttérzésből is tévútra kerülni. Ha valóban csak és kizárólag csak pozitív gondolataid lennének, már áloméleted lenne. Negatívan nyilvánulsz meg akkor is, ha kritizálsz, ítélkezel, másokról rossz véleményt alkotsz. Egyrészt magaddal foglalkozz, mert megváltoztatni csak a saját életedet tudod, másokét nem, másrészt, még ha valami rossz is történt veled, ne meséld el, ne gondolkodj rajta, mert ezzel állandósítod ezt az állapotot, és a hozzá kapcsolódó érzéseket. Tanuld meg ezeket a lehető leghamarabb elengedni.

Ne pletykálj!

A pszichológusok szerint a pletyka jó hatással van a közérzetedre, mégsem jó, ha ezt teszed, mert ez általában azt jelenti, hogy kevésbé jót mondasz valakiről. Egy igazi jó kis pletykálkodás nem csak egy mondatból áll. Egyik mondat gerjeszti a másikat, és a beszélgetés rád is negatív hatással lesz. Ha már beszélsz valakiről, mondj inkább jót róla. Nem csak azért, mert nem illik kibeszélni valakit a háta mögött, hanem azért is, mert az ezoterikus tanok szerint, ha valakiről távollétében beszélsz, tudata tudja mit gondolsz róla, mert a nem e világi része a beszélgetéskor megjelenik.

Adakozz!

Az adakozás jó érzéssel tölt el, érdemes ezért minél többször így tenned. Nemcsak pénzt lehet adni, lehet időt, tudást, mosolyt, figyelmet, szeretetet, bármit, csak szívből tedd. A boldogság érzése mellett ezzel a cselekedettel azt jelzed a világnak, hogy neked van. Hiszen adni csak akkor lehet, ha van miből. Ha ezt sugárzod ki, akkor ebből fogsz még többet kapni, ha boldog vagy ezáltal még boldogabb leszel.