A levendula olaj tíz alkalmazási módja

A levendula egy csodás illatú növény, és a levendula olaj az egyik legkeresettebb esszenciális olajunk, amelyet leginkább nyugtató és rovarűző hatásáról ismernek. Ennél azonban, sokkal többet tud, gyógyhatása széles körű, megszünteti a fáradtságot, antibakteriális, vírusölő, tisztítja a légutakat, enyhíti a napozás okozta leégést. Erősíti az immunrendszert, mérsékli a migrén tüneteit, de a bőrápolásban is kiválóan használható. Teheted diffúzorba, csepegtetheted fürdővízbe, lábfürdőbe, hígítva kenheted magadra is. Már ebből is látható, hogy ez egy nagyon sokoldalúan felhasználható esszenciális olaj. Íme a 10 leggyakoribb felhasználási mód:
1)Antibakteriális hatású
A francia kutatók már a 21.század elején bebizonyították, hogy a levendula erőteljesen antibakteriális hatással rendelkezik.
2)Kisebb égésekre, vágásokra hatásos
Ha kisebb háztartási baleset ér, azonnal csöpögtess a sérült felületre levendula olajat. A fájdalmat rögtön csillapítja, és elősegíti a hegesedés nélküli gyógyulást.
3)Ekcémára kiváló
Csepegtess néhány csepp levendula olajat valamilyen bázisolajba, ami lehet a  frakcionált kókuszolaja, vagy olívaolaj. Ezzel a keverékkel dörzsöld be a beteg felületet!
4)Segít levinni a lázat
Lázas állapotban a hűtőfürdőbe tegyél néhány csepp levendula olajat.
5)Enyhíti a fejfájást
Fejfájás esetén, hideg vízbe márts bele 1 kendőt, majd a kendőre csepegtess néhány csepp levendula illóolajat. Ezzel borogasd a fájó testrészt, tarkót, homlokot.
6)Az álmatlanság hatékony ellenszere
A kellemes alvás érdekében a párnádra cseppents az olajból.
7)Hosszú utazáshoz elengedhetetlen
Ha egy fárasztónak tűnő hosszú út előtt állsz, hívd segítségül a levendula áldásos hatásait! Keverd össze rozmaring és zsályaolajjal, majd dörzsöld a csuklódba, halántékodba. Csökkenti a fáradtságot, segít a figyelem összpontosításában.
8)Elűzi a rovarokat
Az a szerencsénk, hogy a szúnyogok, lepkék, és más hasonló rovarok utálják a levendula illatát. Ha szeretnéd elkerülni a csípéseket, permetezd be magad levendulavízzel, mielőtt a szabadba mennél. Nyári meleg éjszakákon az ágyat fújd be, ha rovar mentes pihenést szeretnél. Ha már megcsíptek, akkor a csípésekbe dörzsöld bele a levendula olaját.
9)Kezeli a szorongást
Ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy a stresszes helyzet előtt bekened a halántékodat vele, de teheted diffúzorba, vagy 1 cseppet az italodba.
10)A leégés kiváló gyógyszere
Ha leégtél, használd hígítva! A fájdalmas tüneteket szinte rögtön enyhíteni fogja.