Almaecet a csodaital

apple-1526578_1920.jpg

 

Hippokratesz időszámításunk előtt 400 évvel, már használta gyógyításra az almaecetet, Asszíriában fülbajokat kezeltek vele, a középkorban elnevezték a tolvajok ecetének, mert azokat a fosztogatókat, akik bekenték a kezüket vele, a legenda szerint megóvta a pestistől.

A diadalmenet magyarázata

A kutatások több mint kilencven hasznos összetevőt igazoltak, amelyet a savanykás ízű ital tartalmaz. Ilyen az almapectin számos vitamin ,ásványi anyagok mikroelemek enzimvegyületek hasznos aminosavak. Hans Adolf Krebs 1953-ban Nobel-díjat kapott a citrát-ciklus felfedezéséért, mert, felismerte, hogy anyagcserénk ecetsav nélkül nem működne. Az Egyesült Államokban a vermonti egészségügyi központ kézikönyvében az almaecetet az egészség kulcsának nevezik.

Tégy az egészségedért!

 Az almaecet csökkenti az éhségérzetet, segít az érelmeszesedés megelőzésében vérkeringés javító, jobb koncentráló képességet nyújt, javítja a memóriát, segít a csontritkulás megelőzésében tisztítja a szervezetet, gátolja a mérgező gázok kialakulását, csökken a reumás megbetegedés és a köszvény kialakulásának esélye, rendszeres alkalmazása során.

További felhasználási módokat olvashatsz a következő bejegyzésemben. ITT